Vadstena Klosterhotell

Besöker du Vadstena, varför inte ta in på Klosterhotellet, som ligger vackert bara cirka en minut från stranden. Hotellet är ett historiskt medeltidskloster som ligger vid sjön Vättern. En underbar stad att gå omkring i, titta på båtar som stannar till, eller också besöka Vadstena slottsruin. Hotellet har ett ljuvligt spa och det är väldigt avkopplande att övernatta här. Gratis wi-fi finns, och rummen är klassiskt inredda med kabel-tv, och en särskild sällskapsdel. En del av rummen finns i själva klosterbyggnaden, medan andra finns i en härlig 1800-talsbyggnad. Tillgång till spa, massage, bubbelpool och bastu får du betala extra för. Du kan även hyra en cykel, ge dig ut på äventyr, eller picknick och bad finns endast 25 meter från hotellet.

Ulvsby Herrgård

En underbar herrgård som ligger vid sjön Fryken, i Värmland. År 1630 utsågs denna gård av drottning Christina till ett säteri. Tjugo år senare la hon beslag på det själv, och det var ofta kalas där och på de andra herrgårdarna runt sjön. Så sent som 2016 renoverades 31 rum och två sviter, några av rummen har antingen uteplats eller utsikt över sjön, och parkeringen är gratis. Ulvsby herrgård är numera en plats som är mycket uppskattad för sin goda mat, dryck, och avkoppling. Maten är gjord på råvaror från lokala livsmedelsproducenter. Det finns mycket att upptäcka i dessa trakter. Runt Sunne hittar du bland annat Selma Lagerlöfs minnesgård, Mårbacka.

Nya Engeltofta Sea Lodge hotell

Vill du bo bekvämt, ta det lugnt och bara njuta, då kan Engeltofta hotell vara något för dig. Det ligger i Gävle och här är det nära till hav och skogar. Under sommaren finns restaurang och café öppet i närheten. Det finns hotellsviter som är på hela 57 kvadratmeter och alla är i absolut toppskick. Internet finns och Flatscreen-tv, parkeringen är gratis. Alla hotellsviterna har två till tre sovrum, komplett kök och dusch, alla har även havsutsikt och två uteplatser.