Varbergs Stadshotell & Asia Spa

Upplev en ny del av Sverige genom att besöka Varberg, denna pärla längs Hallands kust. Varbergs Stadshotell & Asia Spa ligger centralt i Varberg, och bara fem minuters promenad från tågstationen. När du har checkat in i den pampiga entren väntar ditt design-rum på dig.

Alla rummen är unikt inredda, och saknar helt den tråkiga hotellkedja-känslan som finns på en del hotell. Här är det istället stormönstrade tapeter, snyggt utformade badrum, runda sängar, sängar med sänghimlar, badkar mitt i rummet och en massa andra lyxiga och oväntade detaljer som väntar på dig.

När du har njutit av den renbäddade sängen med krispiga lakan, och slutat förundras över de smakfulla och roliga detaljerna är det dags att fortsätta utforskningen, genom att besöka Asia Spa.

Asia Spa

Asia Spa är precis vad det låter som – ett spa i asiatisk stil. Du börjar med att klä av dig och sedan tvätta dig och ösa dig med vatten vid en kran, med en träskopa. Atmosfären är tyst, lugn och avslappnad. Du tar dig lätt ut till de varma bassängerna där du kan ligga och flyta och se hur det heta vattnet ångar medan du själv omsluts av dess mjuka flöde.

Asia Spa tillåter inte barn under 15 år utom vissa veckor, och då endast på morgnarna.

Mat

På Varbergs Stadshotell & Asia Spa finns det flera möjligheter när det kommer till mat. Antingen väljer du att äta i hotellets restaurang på entréplan, och då erbjuds en meny med nyskapande mat med svensk touch. Mycket av menyn är inspirerad av närheten till havet, och självklart används lokala råvaror i stor utsträckning vid tillagningen.

Restaurang Nami, på hotellets baksida erbjuder en japansk meny för den som föredrar det. Här kan du antingen låta köket bestämma och låta dig väl smaka av de olika rätterna som bärs in, eller välja dina favoriter från menyn.

Varbergs Stadshotell & Spa har en fantastisk frukostbuffé som erbjuder allt du kan tänka dig när du vaknar efter en god natts sömn. Mängder av olika val av yoghurt och fil, flingor och müsli, nybakat bröd och fräscha pålägg, liksom ägg och bacon, grillade tomater, färsk frukt och självklart fantastiskt kaffe. Varje morgon finns det också något slags specialare, till exempel ingefärashots eller en chiapudding.