Rekommenderade hotell i huvudstaden

Långholmen Hotell

Detta boende är trestjärnigt och bara en minuts promenad till stranden. På 1800-talet var Långholmen i Stockholm ett fängelse, men numera är det ett modernt hotell men en del detaljer från förr är bevarade. Det är parkettgolv i alla rum, finns ett värdeskåp där du kan förvara dina värdesaker i, skrivbord finns också. Långholmens hotell ligger i en skön parkmiljö och här finns även motionsspår för dig som är intresserad. På Långholmen Wärdshus kan du äta svenska rätter, och i entréhallen i det gamla fängelset finns en cafeteria som har öppet hela dygnet. Hotellet har 102 rum och lägenheter, och det ligger bara 100 meter från stranden. Gratis parkering finns, och vissa rum har tv med kabelkanaler och det finns gratis wi-fi.

Haymarket hotell

Gamla PUB varuhus blev Haymarket hotell i maj 2016 och det ingår i Scandickoncernen. Det ligger vid Hötorget centralt hotell i Stockholm och är fyrstjärnigt. PUB som varuhus byggdes 1916 och är ett att det mesta erkända varuhuset i Stockholms historia. Här arbetade självaste Greta Garbo (Gustavsson) innan hon gjorde karriär som skådespelare. Här finns 400 stycket rum, och av dessa är 16 stycken sviter, och tre olika restaurangkoncept finns: Gretas som är ett café, där du kan både smaka av det man åt på 1920-talet och dagens mera hälsosamma kost. Det finns ett amerikanskt brasseri med namnet Paul’s och baren Americain som bjuder på spännande karibiska influenser. Både rummen och de sociala utrymmena är inredda med sammet, mässing, krom och specialgjorda tapeter.

Rosersbergs hotell och konferens

Vill du bo som en kung, ja då ska du ta in på Rosersbergs hotell som ligger cirka tre mil norr om Stockholm. Rosersbergs slott ligger mycket vackert vid Rosersbergsviken, och under sommaren är det öppet för visning för allmänheten. Åretruntöppna konferensanläggningar finns i flyglarna, och här finns restaurangen och hotellet. På sommaren kan du bo på Bed & Breakfast i Kavaljersflygeln, med ny inredning, men eget badrummet finns inte.