Låt årets påskresa gå till Sveriges huvudstad

Nu närmar sig påsken med stora steg. För att njuta lite extra av de röda dagarna kan du ta en kortvecka i Stockholm och turista på hemmaplan. I mitten av april kan du dessutom få njuta av både vårsol och uteserveringar om du har lite tur med vädret.

Till Stockholm går det både flyg och tåg så att ta sig dit är inte speciellt svårt. Centralstationen ligger mitt i stan och från Arlanda går det tåg som också stannar där. Väljer du ett hotell som ligger centralt så är det lätt att ta sig både till hotellet och ta del av storstadens utbud av mat och nöjen.

Välj ett härligt hotell

Det finns massor med hotell i Stockholm, och här nedanför får du några tips. Oavsett vilket du väljer så är det en härlig känsla att checka in på ett hotell och spendera natten i krispiga lakan, och därefter inleda dagen med en lyxig hotellfrukost där du kan sitta länge och njuta av en extra kopp kaffe medan du planerar allt roligt du tänker ägna dagen åt.

Hos Haymarket by Scandic måste du vara över 18 år för att få bo, annars måste du ha med dig en målsman. Det finns 401 nyrenoverade och unikt inredda rum i flera olika storlekar. Om du behöver hjälp med något under din vistelse så kan hotellets lifestyle consierge hjälpa till med det mesta, som till exempel att boka bord på populära restauranger.

Freys hotel har 127 rum att välja mellan. Det finns allt mellan ett litet enkelrum upp till den stora sviten med utsikt över Stockholms takåsar och en balkong som går runt hela huset. Självklart har alla rum ett eget badrum, gratis wifi och även frukost ingår i rumspriset.

Lilla Unique hotel har 34 rum att erbjuda, och de består av enkel-, dubbel- och ett superior-rum. Det finns även familjerum och en lägenhet. Frukost ingår i alla rumsbokningar, liksom gratis wifi.

Undersök restaurangutbudet

När du är i Stockholm så ska du definitivt ägna lite tid åt restaurangutbudet. Det finns hur mycket som helst att välja mellan med alla världens kök representerade. Välj vad du är sugen på och boka bord. För att maxa dina mat- och dryckupplevelser kan du se till att prova några olika ställen varje kväll – ta en fördrink på ett ställe, ät middag på ett annat. Låt sängfösaren bli på ett tredje.

Passa också på att besök ice bar i Stockholm för en cool upplevelse! Här kan du dricka drinkar i glas gjorda av is, precis som på ishotellet i Jukkasjärvi.