Östergötlands skärgård

Det är inte bara Västkusten och Stockholms skärgård som bjuder på vackra miljöer och idylliska stugor. Utan även Östergötlands skärgård kan vara ett riktigt paradis. I och med att det inte är lika många som vet om att detta ens är en skärgård som finns är det inte alls lika mycket folk där. Det är rätt konstigt, för denna plats är väldigt fin. De bästa smultronställena hittar du dock oftast där du minst anar det.

Besök en av alla öar

Precis som i Stockholms skärgård finns det många öar att besöka i Östergötlands skärgård. Alla öar är inte bebodda, men trots det kan det vara fullt möjligt – och väldigt trevligt att – spendera en dag där. Det är smidigast att ta sig runt bland öarna med egen båt. Men om du inte har tillgång till en båt finns det båtar som kan ta dig mellan vissa av öarna.

Ämtö, Kopparholmarna, Harstena och Gräsmarö är några av de öar du kan besöka genom att åka med skärgårdslinjen. St: Anna är ett annat populärt ställe som många besöker under dagarna i skärgården.

Inte bara sol och bad

Något som nästan alla gör när de besöker Östergötlands skärgård är att sola och bada. Men det finns mer att göra än så. Att vandra omkring på öarna är väldigt rogivande och lustfyllt enligt många.

Det du behöver tänka på när du vandrar är att ha rätt kläder, som du då bör ta med dig innan du lämnar hemmet för ett skärgårdsäventyr. Har du inte vandringskläder kan du enkelt beställa det från exempelvis Houdinisportswear.com. Bra kläder kommer göra stor skillnad för hur din upplevelse i den östgötska skärgården blir!