Hotell Gamla Fängelset

Hotellet var förut Västerbottens länsfängelse, byggnaden är historisk och verkade som länsfängelse mellan 1861 och 1981. Det ligger centralt i ett lugnt och lummigt kvarter, där det finns restauranger och kaféer i närheten. Även den vackra Umeälven finns i närheten, och stadskärnan ligger endast inom fem till femton minuters gångväg från hotellet. Huset som hotellet ligger i är Umeås äldsta stenhus, och det klarade sig från den stadsbrand som var 1888. För att bevara fängelsets ursprungliga miljö är det aktsamt renoverat. Hotellet har enkel- och tvåbäddsceller, ja det kallas celler och inte hotellrum. Dubbelrum och fyrabäddsrum finns också, även konferensrum för olika evenemang och möten, och det finns till och med en cell som är ett fängelsemuseum.

Hotel E-10

Cirka tre kilometer från Kirunas centralstation hittar du detta spartanska hotell, rummen är både fräscha och stilrena, har kabel-tv, skrivbord och eget badrum. Det finns både gratis wi-fi, och gratis parkering, även en uppställningsplats för husbilar och tillgång till bastu. Hotellet har även en relaxavdelning som du kan boka. Hotel E-10 är ett familjeägt hotell, och är populärt på vintern för då kan du ta dig fram med en snöskoter till hotellet, eftersom skoterleden finns precis utanför.

Samegården i Kiruna

Här har du ett lugnt och fridfullt hotell som endast har tolv sängplatser, men du får uppleva en riktigt skön hemkänsla. Antingen kan du laga dina egna måltider eller äta frukost på hotellet, som har öppet alla dagar i veckan. Tillgång till internet, digital-tv finns och parkeringen är gratis. I hotellets källare finns ett mindre museum och en utställning om samisk kultur och samer, museet är öppet hela året. För dem som vill åka hit på mindre konferenser, seminarier och möten ligger Samegården centralt. Den stora samlingssalen kan ta emot cirka 60–70 personer, och det går bra att beställa konferensservice i form av till exempel lunch och kaffe.