Att packa när du ska vandra

På senaste tiden har allt fler fått upp intresset för att vandra och spendera tid ute i naturen. Kanske är detta en följd av coronapandemin och det faktum att man i nästan tre års tid inte har haft möjligheten att resa utomlands, eller knappt resa eller göra så mycket alls? Oavsett vad det beror på så har många fått tänka om och semestra hemma istället. Detta ledde till att många bland annat valde att åka till fjällen i Sverige för att vandra och spendera tid i naturen. Nu är ju pandemin lyckligtvis över, men det betyder inte att det är för sent att upptäcka Sveriges fantastiska fjäll och vandringsleder.

Om du känner att detta är något som du skulle vilja göra är det viktigt att vara rejält förberedd. Att åka på en vandringssemester är inte samma sak som att åka utomlands och ligga på stranden större delen av tiden. Uppe i fjällen finns inte samma tillgång till mat, vatten eller andra bekvämligheter. Så det gäller att du planerar din resa och att du packar rätt.

Att tänka på vid packningen

En av de svåraste grejerna när du ska på fjällresa för första gången är att veta vad du ska packa med dig. Det bästa är att packa med dig så varierande kläder som möjligt i och med att vädret kan skifta snabbt. Detta dock utan att du packar för mycket. En annan bra grej är att tänka lager på lager.

Några saker som är bra att ha med sig när man ska till fjällen är vattentäta skalbyxor, vandringskängor, mössa, solglasögon och solkräm. Sen är det alltid skönt att ha med bekväma tröjor, jackor, hållbara strumpor och annat som du kan behöva. Ett tips är att kolla upp vad det ska bli för väder innan du packar din ryggsäck, samt att du anpassar packning efter årstid och plats.