Möt våren på Gotland

Våren är den perfekta tiden att besöka Gotland för att kunna njuta av allt ön har att erbjuda. Väljer du ett vårbesök har dessutom inte alla turisterna kommit till ön, vilket gör att du kan ha den lite mer för dig själv och kanske få en annan upplevelse av Gotland och gotlänningarna.

När påsken har kommit och gått har större delen av Gotland vaknat upp ur vintervilan, men den stora turistinvasionen har inte dragit igång med full styrka än. Det betyder att du slipper den värsta trängseln men ändå kan ta del av allt som sommargotland erbjuder.

Har du möjlighet att smita från jobbet under några vardagar finns det också möjlighet att dra nytta av hotellerbjudanden och komma undan med en mindre summa för boendet. Flera hotell har även specialerbjudanden och paketpriser som kan ge dig ännu mer för pengarna.

Välj ett pittoreskt hotell i Visby

Visby må vara en liten stad, men det finns gott om hotell att välja mellan. Här listar vi tre av de mindre hotellen som ger dig en personligare semester.

Hotell St Clemens är svanenmärkt och har 32 rum samt två trädgårdar. Alla rum har badrum, och givetvis ingår både trådlöst internet och frukostbuffé i rumspriset. Hotellet består av fem gamla byggnader och det gör att det inte finns många räta vinklar i de charmiga rummen.

Hotell Stenugnen finns även det innanför ringmuren. Här finns enkel- dubbel- och familjerum att välja mellan. Wifi och frukost ingår i alla rummen.

Hotell Breda Blick är ett sekelskifteshotell där du bor lyxigt i unikt inredda rum. Frukost ingår, liksom teve på rummet och gratis wifi.

Spela golf på Gotland

Gotland stoltserar med inte mindre än sju golfbanor! För dig som är golfintresserad är det alltså perfekt att förlägga vårsemestern på Gotland och värma upp svingen samtidigt som du upplever ön.

Så packa golfväskan när du planerar din semester på Gotland. För att vara säker på att det finns plats på golfbanorna när du är på plats på ön bör du ringa respektive golfklubb och boka rundor.

Låt dig förföras av den skiftande naturen på Gotland

Naturen på Gotland varierar väldigt mellan norra och södra delen. I norr, med Fårösund och Bungenäs är det karga klippor som gäller, medan det i den södra delen är ett mjukare landskap som visas upp. På östra delen finns det en mängd stränder och gräshedar som är väl värda ett besök.