Bra hotell i Stockholm

Att hitta hotell i Stockholm är inte svårt. I innnerstaden vimlar det av dem och många gånger ligger de vägg i vägg. Men vilka stockholmshotell är bra och värda ett besök?

I den här artikeln lyfter vi fram några hotell i Stockholm som vi tycker är bra och som sticker ut på olika sätt. Det är en mycket brokig samling som presenteras och det är helt avsiktligt. Med denna guide vill vi försöka ge dig en då bred och heltäckande översikt som möjligt över vad som kan vara värt att undersöka i hotellväg när du besöker Stockholm.

Klassikerna

Ingen lista över Stockholm är komplett utan stadens klassiska hotell och nummmer ett bland klassikerna är Grand Hôtel. Med sitt unika läge, med utsikt över Gamla stan och Kungliga slottet är det här den perfekta basen för ditt besök i Stockholm.

En annan hotellklassiker i Stockholm är Sheraton, som kom till i samband med den stora omdaningen av Stockholms innerstad och blev det första hotellet i Sheraton-kedjan som etablerades utanför USA.

Hotel Kung Carl är Stockholms äldsta hotell som fortfarande är i drift. Hotellet bär sitt namn efter Kung Carl XV och firade nyligen sitt 150-årsjubileum.

Moderna city-hotell

Moderna city-hotell finns det gott om i Stockholm. Ett festligt inlag är Hotel with Urbann Deli, på Sveavägen, ett ultramodernt hotell packat med modern teknik och bland annat helt digital in- och utcheckning. Under sommarhalvåret kan du besöka hotellets takpark, med bar och hänförande utsikt över Stockholms takåsar. I bottenplanet hittar du restaurangen Urban Deli som är öppen året runt.

För dig som vill övernatta och konferera i en modern miljö med nutida arkitektur finns Radisson Blu Waterfront Hotel, helt nära centralstationen. Här bor du centralt och bekvämt med hänförande utsikt över Södermalm.

Ännu närmare centralstationen hittar du Hotel C Stockholm, med perfekt läge för dig som vill ha nära till tåg och andra kommunikationer. Här hittar du bland annat också Icebar Stockholm by Icehotel, där du kan uppleva isande vinterkyla året runt.