Weekend-tips

Var det länge sedan du och din partner unnade er en weekend för bara er två? Funderar du på något härligt att hitta på tillsammans? Eller vill du överraska din bästa kompis med en helg där ni får massor av tid att umgås? Kanske vill du helt enkelt unna dig att uppleva något nytt och intressant, bara du? Det finns massor av spännande, intressanta och oväntade saker att hitta på för att göra helgen speciell och minnesvärd. Bestäm dig för en budget, och fundera sedan på vad du gillar, och vad som skulle passa ditt sällskap.

Yogaretreat i Europa

Om du verkligen vill lyxa till det – boka en yogaretreat i Europa! Det finns mängder av yogaretreats att välja på i nästan varje land i Europa. Vill du ha en helg i värmen i Spanien, eller vill du hellre uppleva östeuropa genom en helg med yoga i Polen? En weekend med yoga är ett perfekt sätt att få in både avslappning och träning under samma helg, och den kommer öka ditt välbefinnande och hjälpa dig att komma ner i varv och hitta ett inre lugn.

Staycation i Sverige

Boka en hotellhelg någonstans i Sverige där du inte har varit. I de allra flesta städer finns det hotell som har förmånliga helgerbjudanden som du kan passa på att ta del av. Kanske är du nyfiken på Falkenberg, Gränna, Västerås eller Umeå? Välj en oväntad destination och ge dig och ditt sällskap en möjlighet att uppleva en ny del av Sverige. Välj själv om du vill åka långt eller heller letar upp något i närheten av din bostadsort.

Turista i din egen stad

Det allra enklaste sättet att ta del av nya upplevelser är att turista i sin egen stad! De allra flesta av oss har våra invanda mönster när vi rör oss i staden där vi bor. Om du istället provar att se staden utifrån, som om det var första gången du besökte den så kommer du upptäcka helt nya saker och få ett nytt perspektiv. Börja med att besöka turistinformationen, och få tips på vad du bör besöka eller göra. Turistkontoren brukar också kunna rekommendera restauranger, och se då till att du väljer ett ställe du inte har testat tidigare.