Mundekulla kurs- och retreatgård Eco Living

Ungefär en mil från småländska Emmaboda hittar du Mundekulla kurs- och retreatgård. Från början var detta ett ödehus, som är renoverat och här finns nu hotellrum och konferenslokaler i det som förut varit gamla arbetarbaracker och lador. Detta hotell är i första hand inte ett turisthotell, utan du får förse dig själv med matförråd. Däremot har hotellet en hög njut- och slappna-av-faktor. Utsidan ser ut som en moderniserad lada, och insidan är vacker inredd med snickeriarbeten. Rummen är enkla och består endast av naturmaterial. Här hittar du ett avslappningsrum och en bastu. Hotellets inriktning är först och främst konferenser, men det går även att beställa ett rum för en natt.

Segerstads fyr på Öland

Vägen fram till fyren är inte den bästa, men när du närmar dig åker du igenom en underbar allé och den gamla fyrvaktarbostaden är inbäddad mellan havet, Alvaret och grönska. Själva fyren står på tomten, och utanför finns en lagun bildad av ett rev, och här kan vattnet bli ända upp till 25 grader varmt under sommaren. Fyren består av en lägenhet på fyra rum, två av rummen är genomgångsrum, och det finns åtta bäddar. Antingen hyr du hela lägenheten eller bara enstaka bäddar. Här har du tillgång till alla slags bekvämligheter som kabel-tv, ett välutrustat kök, wi-fi, toalett och dusch.

Stadshotellet i Laholm

Detta hotell ligger cirka fem kilometer från Mellbystrand. Hotellet med sin lätt smutsvita fasad som visas ut mot Hästtorget, och heller inte den foajé du kommer till när du ankommer till hotellet, ser egentligen särskilt inbjudande ut. Däremot när du kommer in på hotellets rum ser du mysfaktorn som ägaren tänkt sig. Rummen är alla inredda från olika årtionden från hotellets historia. Rummet från 40-talet har gamla veckotidningar som lästes då, och på väggarna hänger reklamaffischer på kända skådespelare från den tiden. Sängarna är som tur är nya med resårmadrasser och även badrummen är moderna.