Unna dig en spa-helg i Åre

Tänk dig en helg på hotell, med lyxiga behandlingar hela lördagen och en fantastisk middag på kvällen! Visst är du värd det? Det finns mängder med bra spa-hotell runt om i landet, så du kan välja att resa en bit eller stanna kvar på hemmaplan och ändå få en avkopplande och mysig upplevelse.

De allra flesta spa-anläggningar har prisvärda paket du kan boka i förväg, med flera behandlingar och ibland också förfriskningar mellan dem. Om du väljer ett spa-hotell kan du leta efter övernattningspaket till extra bra pris, där både behandlingar, middag och en härlig frukostbuffé brukar ingå.

Att svepa in sig i en fluffig badrock och ta på sig de mjuka tassande tofflorna, för att sedan sätta sig i en vilstol och bara koppla av, andas ut och känna att du är här, precis just nu är en härlig upplevelse. Avkopplingen du känner efter att dessutom ha fått massage, badat bubbelpool eller suttit i en varm utomhusbassäng liknar inget annat du har upplevt.

På många spa ingår färsk frukt, och det smakar extra bra med några bitar mango eller apelsin efter ett avkopplande tångbad eller en djupmassage.

Kombinera spa och skidåkning

Om du är sugen på en lite längre semester är det ett perfekt upplägg att kombinera spa och skidåkning. Tag spa Åre och varva ljuvliga behandlingar och fantastisk skidåkning. I Åre finns det skidåkning för alla nivåer, och mängder av grymma restauranger så du lär inte tröttna på några dagar.

Låt ditt spabesök innehålla varma bad eller en stund i bastun med utsikt över fjällvärlden utanför. Kombinationen varmt och snö ger en extra dimension till avkopplingen och upplevelsen.

Fyll en dag med fantastiska åk i långa, soliga och välpreparerade pister och jämför känslan av trötthet och avkoppling med den du får efter en dag med spa-behandlingar. Är de lika, eller helt olika?

Efter en lång dag i skidbacken väljer du en av Åres alla schyssta restauranger, och intar en middag tillagad med mycket kärlek och av lokala råvaror. Kanske avslutar du den med några chokladpraliner tillverkade runt hörnet och en kopp kaffe som rostats till perfektion bara några meter från där du sitter och äter.