Åre – Sveriges geografiska centrum

Vill du förhöja upplevelsen av din skidsemester ska du checka in på det bästa hotellet i Åre. Här finns allt du kan önska dig av ett lyxigt hotell och vill du anlända med helikopter är det inget problem – hotellet har en egen helikopterplatta.

Copperhill har 450 bäddar i 112 rum, en lyxig restaurang och ett spa som har vunnit pris som Europas bästa. Om du behöver ytterligare träning efter dagens skidåkning så finns det ett gym där du kan träna dig trött innan du går vidare till spa-avdelningen och relaxen.

Hotellrummen varierar i storlek mellan 22 och 110 kvadratmeter och är avsedda för två till åtta personer. Utsikten är hänförande, eftersom hotellet ligger på 730 meters höjd på Förberget och blickar ut över Åredalen. Inredningen av rummet är gjord med tanke på umgänge, och gedigna materialval och en stark känsla för design framgår tydligt.

The Villa

Fjällvärldens mest spektakulära boende måste vara The Villa! The Villa är ägaren Petter Stordalens privata ski lodge som du kan hyra året runt. Här erbjuds ett lyxigt boende för upp till 16 personer, med en storslagen utsikt över Åredalen. The Villa är perfekt för kompisgänget eller företagskonferensen.

Ni har alltid villans 700 kvadratmeter för er själva, och förutom alla de vanliga bekvämligheterna finns också en privat relaxavdelning med spa och gym. Du väljer själv nivå på service – vill du laga all mat i det välutrustade köket så går det bra, eller så kan du hyra in en kock som sköter maten åt dig.

Restaurang

Hotellrestaurangen serverar frukost, lunch och middag, allt med fokus på bra och lokala råvaror. Mellan klockan 7 och 10 står den stora frukostbuffen uppdukad så du kan börja dagen på bästa sätt – med gröt, bacon, ägg, nybakat surdegsbröd och såklart kaffe och juice.

Till lunch kan du välja mellan dagens och à la carte, och när det drar ihop sig till middagstid erbjuds en meny inspirerad av säsongen och omgivningarna, allt tillagat med känsla och omtanke.

Spa och gym

På hotell Copperhills spa finns allt du behöver för en lugn och avslappnande stund – ångande bassänger både utomhus och inomhus, och både vanlig och torrbastu. Spa-avdelningen har stora fönster mot den omgivande naturen, så här suddas verkligen skillnaden mellan ute och inne ut, och du kan lätt följa årstidernas skiftningar.

Självklart kan du också boka både massage och lyxiga spabehandlingar. Det finns även en privat spa-avdelning som du kan boka för att till exempel fira något med kompisgänget eller med din partner.