Fira sportlov i Åre

Finns det något mer klassiskt sätt att fira sportlovet än med skidåkning? Nej, just det. Så planera redan nu en resa till Sveriges skidmetropol och boka in er på ett modernt hotell i Åre. Åre har allt som behövs för en fantastisk skidsemester – massor med backar av varierande svårighetsgrad, längdspår en masse för den som föredrar att åka på platt mark, värmestugor, snabba liftar och mängder med alternativ när det är dags för after ski.

Skidåkning och utrustning

Skidåkningen i Åres backar håller världsklass, och det körs till och med världscup-tävlingar i slalom där ibland. Men det betyder verkligen inte att du måste vara en skidåkningsexpert för att trivas i Åre. Det finns nämligen backar för nybörjare och barn också, och långa härliga blå pister för den som gillar att lägga avslappnade svängar. Lite mer utmaning bjuder de röda pisterna på, och vill du ha en utmaning så kan du såklart prova på världscup-backen också.

Har du inte egen utrustning finns det skidor, snowboard, pjäxor och boots att hyra. Givetvis finns det också hjälmar i storlekar som passar både barn och vuxna, för säkerheten är något som prioriteras i Åres backar.

Om du känner att du skulle vilja ha lite tips för att förbättra din åkning, eller om barnen kanske behöver hjälp att komma igång så kan du boka skidskola. Efter bara ett par lektioner kommer du märka milsvid skillnad, och känna hur åkningen blir ännu roligare.

After-ski

Efter dagens åkning är det dags för nästa höjdpunkt: after ski. De flesta restaurangerna i Åre by erbjuder någon form av afterski, liksom Hotell Copperhill.

För barnen ordnas träffar med Valle, Åres maskot. Han delar ut massor med kramar och det brukar alltid vara något slags dans-afterski i slutet av skiddagen. Läs på hemsidan om var barnen kan träffa Valle dag för dag.

Middag

Hotell Copperhills restaurang är välkänd för sitt fantastiska kök. Menyn erbjuder vällagad mat på lokala råvaror i säsong och den byts därför ut ofta. Det är väl värt att äta på hotellets restaurang åtminstone en kväll.

Vill du istället ge dig ut i byn kan du styra kosan mot Werséns brasserie och bar, som är något av en institution i Åre. Här blandas bistro-rätter med en fransk touch med egensinniga pizzor. Vinlistan är lång och innehållsrik och drinkarna likaså.

Är du matintresserad är Vinbaren Åre ett självklart val. Här serveras spännande mat i mindre portioner så att du ska kunna testa flera. Dela gärna på rätterna för att få prova på så mycket som möjligt. Givetvis kombineras rätterna med fantastiska viner, och de duktiga sommeliererna hjälper dig gärna att hitta perfekta matchningar.