Njut av vackra Bohuslän

Bohuslän är verkligen ett landskap som kommer till sin rätt under sommarmånaderna. Passa på att göra ett besök och njut av de kala klipporna och uppfriskande dopp i det salta havet. Vill du ha det superlyxigt kan du unna dig ett besök på spa på Tjörn som tar hela vistelsen till en ny nivå.

Bohuslän sträcker sig från Göteborg i söder till Strömstad och Norge i norr och här hittar du kända seglartillhåll som Marstrand, Lysekil och Smögen.

Massor med kultur

I Bohuslän finns det över 20 000 registrerade fornlämningar. Bland annat hittar du hällristningar i Tanum. Hällristningar anses vara komponerade bilder som visar delar av livet under bronsåldern, till exempel via skepp, slädar djur och människor. Man anser att bronsåldersmänniskornas sociala liv, trosföreställningar och andliga riter visas i hällristningarna som breder ut sig över ett stort område.

Akvarellmuseet i Skärhamn på Tjörn visar under sommaren 2019 dels en utställning av konstnären Mats Gustafson, men också originalen till tre Alfons Åberg-böcker av Gunilla Bergström. Förutom utställningarna är museet väl värt ett besök för de fantastiska omgivningarna och utsikten.

I en fårhage vid Pilane på Tjörn finns en friluftsutställning med skulpturer. Tag med picknickkorg, och besök skulpturparken. Du vandrar fritt, och det gör även fåren, så när du bestämmer dig för att det är matdags kan det hända att du får sällskap som gärna delar på din mat.

På Orust ligger Slussens pensionat som stoltserar med en av Sveriges populäraste och mest intima scener för musikframträdande. Här gillar alla svenska artister att spela, och vill du ha biljetter gäller det att vara ute i god tid. Å andra sidan blir det oftast helt unika upplevelser för de som faktiskt får tag i biljetter.

Härliga matställen

Längs hela kusten hittar du bra restauranger som givetvis har fisk och skaldjur på menyn. Om du är ute på en gourmetresa så finns det ett par restauranger som är värda en omväg, dock.

Salt och Sill som ligger på Klädesholmen, längst ut på Tjörn är ett välkänt namn för den som vill äta riktigt bra och vällagad mat.

Sommaren 2019 kommer det finnas en popup-restaurang på Marstrand, Varvet. Den kommer drivas av kökscheferna från 28+ i Göteborg tillsammans med JOhans krog, och det borgar för en högklassig matupplevelse.