Långholmen i Stockholm

Långholmen är en ö som ligger mellan Södermalm och Kungsholmen i Stockholm. Här hittar du Långholmens hotell och vandrarhem, som är ett gammalt fängelse som gjorts om till gästinrättning. Hotelldelen har enkelceller, dubbelceller, tvåbäddceller med våningssäng och familjeceller, alla med teve, wifi och dusch och toalett på rummet. I alla rum ingår det en härlig frukostbuffé, som du avnjuter på Långholmens Wärdshus.

I vandrarhemsdelen finns det också olika storlek och komfort på inkvarteringen, från enkelceller och celler med 2 eller fyra sängar med egen dusch och toalett, till celler med 2 eller 4 bäddar med delat badrum, och förstås den klassiska plats i sovsal med delat badrum.

Historia

I början av 1700-talet köpte svenska staten en del av Långholmen, och inrättade där ett spinnhus, alltså en straffinrättning för kvinnor. Under de följande 250 åren kom fängelseverksamheten att byggas ut och helt dominera ön. Först 1975 stängdes den sista delen av fängelset på Långholmen.

Från början var Långholmen en karg och bergig ö, men en del av straffarbetet som fångarna tvingades utföra under 1800-talet var att muddra runt ön, och lägga upp gyttja på berget. Gyttjan omvandlades till fertil jord, och blev en bra grogrund för den lummiga växtligheten som kan ses på ön idag. Floran är till en viss del exotisk och inte samma som i resten av staden, eftersom handelsskeppen som for förbi lämnade efter sig frön som de fått med sig, i en del fall ofrivilligt, från sina resor i främmande länder.

Avkoppling

Långholmens hotell och vandrarhem ligger perfekt till för att du lätt ska kunna ta dig till Södermalm. Här kan du strosa längs gatorna, besöka fantastiska blomsterbutiker och mysiga kvarterskrogar eller caféer. Om du är ute efter att bli ordentligt ompysslad kanske du söker dig till ett spa på Ringvägen, Södermalm, för en lyxig behandling eller en avslappnande massage.

Konferens

Du kan boka konferens på Långholmen och får då en fängslande upplevelse. Långholmen erbjuder på dagskonferens med lunch och middag, eller en längre helpensionskonferens med boende på hotellet. Ofta finns det säsongsbetonade erbjudanden som ger konferensen ytterligare en dimension. Nu inför julen så finns det till exempel ett erbjudande att kombinera konferensen med julbord.