Bo som en fågel, på Granö Beckasin

Granö Beckasins ledord är kvalitet och omsorg om naturen, och det märks verkligen i allt som erbjuds på detta aktivitetscentrum i Västerbotten en bit utanför Umeå. Här kan du delta i olika aktiviteter, tillbringa en natt i en trädkoja med en milsvid utsikt över Umeälven, eller kanske ordna konferens med jobbet. Bland aktiviteterna finns hundspannsturer, örtvandring, flottfärd på älven eller kanske ett dopp i badtunnan under stjärnorna eller i midnattssolens sken och mycket annat. Aktiviteterna är anpassade för alla årstider och för att ge den allra bästa naturupplevelsen finns det självklart kunniga guider på plats som tar väl hand om alla våra gäster. Om du vill njuta av tystnaden och få en avkopplande stund i samklang med naturen så är Granö Beckasin ett fantastiskt alternativ.

Fågelnästen

Fågelnästena på Granö Beckasin är sex trädkojor byggda av återvinningsbara material, och med en fantastisk utsikt över nejden. Här somnar du vaggad av vinden med lövens sus i öronen. Varje koja är inredd med full hotellstandard med sköna nybäddade sängar, toalett, dusch, golvvärme och stora panoramafönster som ger dig möjlighet att uppleva både Umeälven och norrsken i dess fulla prakt. I alla övernattningar ingår frukost, vilken serveras i en korg som du får hissa upp på rummet. Kaffe, te och vattenkokare finns i kojan, liksom tv och wifi om utsikten inte lockar just för tillfället.

Sjungaregården

Sjungaregården är ett kulturcentrum i Västerbotten där du under sommarveckorna efter midsommar kan se utställningar från lokala slöjd- och konsthantverkare. Gården är från 1700-talet, och här kan du se hur ett bondehem såg ut i slutet av 1800-talet, då interiören i mangårdsbyggnaden är orörd sedan början av 1900-talet. Ladugården är omgjord till galleri, och på logen har vi allt från berättarkvällar till konserter. Självklart finns också ett café, där du kan fika och köpa en kopp kaffe. Historiesmakarna är en aktivitet som anordnas på Sjungaregården, och det är en tretimmarsmiddag som intas med tidstypiska kläder som ni får hjälp med av en påkläderska. Maten som serveras är en gourmetmeny med 8 rätter, tillredda av lokala råvaror och mycket kärlek.