Gör det bästa av dina tjänsteresor

Reser du mycket i jobbet? Börjar det kännas lite uttjatat? Eller drömmer du kanske om att bo i Stockholm, men är inte helt säker på om du skulle gilla det? I båda fallen har vi ett bra tips: hyr in dig på ett av alla nya kontorshotell i Stockholm. På det sättet kan du jobba i Stockholm under en tid, slipper kuska land och rike runt och kan känna efter om staden passar dig och du trivs.

Med ett centralt beläget kontor med all teknik och utrymmen som behövs för både arbete, kundmöten och telefon- och videokonferenser har du alla möjligheter att göra ett bra jobb. Bjud in de kunder och leverantörer du brukar besöka, många av dem blir glada för att få en chans att komma till huvudstaden.

Men boendet, då?

Stockholm är fullt med hotell och lägenhetshotell, så i det avseendet är det inte några problem att hitta tak över huvudet. Att boka längre vistelser regelbundet gör också att det är lättare att förhandla sig till ett bra pris.

Ska du bo större delen av veckorna i Stockholm kan vi rekommendera att försöka få tag i en företagslägenhet eller bo på ett lägenhetshotell. Restaurangmiddagar i all ära, men det är skönt att åtminstone ha valet att laga egen mat och inte vara tvungen att äta ute. En lägenhet med kök gör också att det känns lite mer som ett hem än ett hotellrum.

Permanent bostad i Stockholm

Det är som de flesta vet svårt att hitta en permanent bostad i Stockholm. Framför allt gäller det om du vill bo centralt innanför tullarna. Andrahandslägenheter finns det dock, men de kontrakten är oftast inte speciellt långa och du får vara beredd på att byta bostad ofta.

En bra sak med Stockholm är att tunnelbanan är ordentligt utbyggd. Det gör att det egentligen inte är några problem att bo i någon av förorterna, för det tar inte speciellt lång tid att ta sig in till city, och tågen går flera gånger i timmen. Utanför city är det lättare att hitta bostäder till och med i första hand.

Om du har tänkt dig att flytta till Stockholm kan det vara en fördel att flytta runt lite i början. Då får du uppleva olika delar av staden, och har lättare att veta var du vill bo. För, handen på hjärtat, om du vill ha en permanent bostad i Stockholm är det så att du kommer vara tvungen att köpa en bostadsrätt. Och då vill du ju förstås ha den i ett område av staden som du trivs i.