Ett Hem i Stockholm

Om du letar efter ett unikt hotell i Stockholm är Ett Hem verkligen något för dig! Ett Hem är precis vad det heter – ett hem, som efter ett ägarbyte blev till ett hotell. Huset ligger i en lugn stadsdel i Stockholm, och har 12 rum för de allra mest kräsna hotellgästerna. Har du möjlighet att jobba på distans, exempelvis på ett coworking space hos Convendum så är det väl värt att stanna en extra natt för att bo på Ett Hem!

När de nuvarande ägarna gjorde om huset till ett hotell tog de hjälp av den kända designern Ilse Crawford. Hon fick inte helt fria händer, utan fick förhålla sig till den ursprungliga stilen både på huset och på inredningen. Utmaningen var stor, men resultatet är slående med en härlig mix av modernt och klassiskt och antikviteter.

Restaurangen

När du äter på Ett hem får du välja var och när maten ska serveras. Vill du äta i avspänd miljö i köket går det bra, och vill du hellre sitta i det vackra orangeriet så väljer du det.

För hotellgästerna finns det en bar där du skriver upp vad du dricker, och betalar det i efterhand. Utbudet av vin och champagne är stort och väl genomtänkt, så det råder inte någon brist på trevlig dryck.

Frukosten fungerar enligt samma princip som övriga måltider, alltså att du väljer var du vill sitta och äta den. Under sommarmånaderna är det ljuvligt att sitta i trädgården och njuta av nybakat bröd, gott kaffe, färsk frukt och goda pålägg. Varje dag bakas också dagens kaka, så att avsluta frukosten på bästa sätt med något sött är enkelt.

Rummen

Alla rum på Ett Hem är personligt och individuellt inredda. Du kan välja på dubbelrum i två olika storlekar och tre olika typer av sviter. Alla rummen har eget badrum, och givetvis ingår frukost i rumspriset.

Inredningen är noga genomtänkt, och består av mycket svenska material. Tonen är genomgående ljus nordisk, med mycket trä och sten. Moderna möbler får sällskap av antika allmogemöbler, vilket ger en unik och egen stil och en härligt inbjudande och ombonad miljö.