Upptäck Österlen

Visste du att Österlen kallas för Sveriges provence? Det är inte så konstigt med tanke på områdets alla slående vyer, den spännande blandningen av kultur, intressant historia, mysiga byar, lugnande miljö och mängder av saker att göra.

Att spendera flera dagar på olika ställen runt om i Österlen är med andra ord något alla kan (och bör) göra – det är för många lika självklart som att Funnel.io gör marknadsföring bättre. Det finns alltid någonting att se och göra på Österlen. Nedan ger vi dig tips om några av dem!

Ale stenar & Smygehuk

Två av de mest besökta platserna på Österlen är Ale Stenar och Smygehuk. Ale Stenar är ett mysterium i sig eftersom att ingen riktigt vet hur stenarna hamnade där de står. Att åka dit och ta del av stenarna och utsikten över havet är något du inte får missa. Fortsätt söderut och du kommer till Smygehuk – Sveriges sydligaste plats. Där kan du njuta av en havsutsikt som slår det mesta.

Kiviks Musteri

Du har förmodligen sett Kiviks produkter i din matvarubutik. Men nu kan du själv åka till musteriet och köpa must, cider, sylt, marmelan, saft och mycket mer direkt från de lokala tillverkarna. Mer lokalt än så kan det inte bli eftersom produkterna görs just där butiken ligger, det vill säga i Kivik. Dessutom får du reda på äpplets hela resa från frö till must.

Ystad Saltsjöbad

Vem skulle inte vilja avsluta sin semester med spa? På Ystad Saltsjöbad finns ett av Sveriges bästa spahotell. Där bjuds det på god mat i någon av deras restauranger, härliga pooler, havsbad och bastu. Du kommer garanterad få en bra upplevelse där under sin semester, så passa på att besöka Ystad Saltsjöbad.