Huskvarna Stadshotell

Detta trevliga och personliga hotell ligger i Huskvarna, Småland, och har 35 rum med olika bouqueter. Här kan du bo i Grafittirummet, Gulliga rummet, Prickiga rummet eller kanske Himmelska rummet. Rummen har olika storlekar, allt från small där det finns en enkelsäng, till en minisvit där du får tillgång till en egen jacuzzi och en stor säng. Rummen är alla färgglada och både tapeter och möbler är handgjorda, de flesta rummen är byggda mellan 2009–2010. Detta är ett hotell som passar dig som tycker om vacker design och skönhet. Huskvarna Stadshotell är fyrstjärnigt och ligger mitt i Huskvarna, inte långt från Jönköping.

Salt & Sill, Klädesholmen

Det här hotellet ligger på ön Tjörn på Västkusten. Det var inte det lättaste att bygga ett hotell här, bland de trånga gamla och populära fiskelägena. När detta hotell skulle byggas fick det göras på pontoner vid kajen, så Salt & Sill är Sveriges allra första flytande hotell. Det består av funkislådor som är målade i svart, och det ligger bredvid den populära krogen som har samma namn. Här är rummen döpta efter olika kryddor och inredningen är i svart och vitt, det är enkelt men funktionellt. Den enda lyx som finns är en platt-tv och en ljusanläggning. Badrummets golv är gjorda av granit. Internetuppkoppling finns, men inget kyl- eller barskåp. Sängarna däremot är sköna att sova i, på taket finns uteplats med vacker utsikt, och det finns även en mysig veranda med havsutsikt.

Hotell Kullaberg i Mölle

Hotell Kullaberg ligger i nordvästra Skåne, längst ut på Kullahalvön, vid hamnen i Mölle. Inredningen går i engelsk kolonialstil, det gör att du känner dig hemma direkt. Entrén påminner om ett vardagsrum och det har ett trevligt bibliotek, därför känns det inte som en hotellobby. Hotellet har tre våningar och 16 sovrum, där inget av rummet ser ut som det andra. Vissa rum har vacker havsutsikt, medan andra rum har utsikt över trädgårdar och villor.