Örenäs slott i Skåne

På den vackra skånska västkusten hittar du Örenäs slott, som idag är en anläggning med hotell och konferensmöjligheter.

Örenäs slott är vackert beläget på en höjd med det lilla fiskeläget Ålabodarna nedanför, och en fantastisk utsikt över Glumslövs backar och Öresund. Slottets läge gör det idealiskt för naturupplevelser och ljuvliga motionsrundor med extraordinära vyer.

Den första byggnaden på Örenäs uppfördes under 1870-talet. August Anderberg som lät bygga detta var väldigt intresserad av botanik, och i parken planterade han en mängd tropiska träd och buskar, varav en del fortfarande finns kvar idag.

Det slott som står på Örenäs idag uppfördes av Carl Tranchell mellan 1914 och 1918. Landskronas stadsarkitekt Fredrik Sundbärg var den som ritade slottet. Efter ett ägarbyte såldes sedermera Örenäs slott till Skånes fackliga organisationer, som 193 öppnade det som hotell och kursgård. Sedan 1992 ägs Örenäs slott av Landsorganisationen (LO), som driver hotell och konferensanläggning här.

Rummen

Det finns 115 rum på hotellet, och en av dem är slottssviten som ligger i själva slottet. Slottssviten är en lyxig och fräsch svit som bland annat ofta bokas av brudparen som firar sitt bröllop på Örenäs slott. De vackra omgivningarna och byggnaderna gör slottet till en idealisk festplats för riktigt pampiga och storslagna bröllop.

Det finns juniorsviter, slottsrum och standardrum. I alla rum finns dusch, tv, minibar och trådlöst internet. Slottsrummen ligger i själva slottet, medan övriga rum ligger i hotellbyggnaden bredvid.

Restaurangen

I slottets restaurang serveras frukosten som ingår för alla hotellgäster. Det är en överdådig frukostbuffé med bland annat nybakat bröd, mängder av pålägg, kaffe, juice, plättar, yoghurt, müsli och äggröra.

Restaurangen serverar utöver det dagens lunch varje vardag, och lördagslunch på lördagar. Då bullas det upp en trerätters lunch med soppa, varmrätt och något sött som avslutning. All mat lagas med de finaste råvarorna från noga utvalda leverantörer och producenter.

Vid vissa tillfällen erbjuder restaurangen afternoon tea med jazz. Datumen för detta hittar du lättast på hemsidan. Som tilltugg till ditt te erbjuds nybakade scones, sandwiches och en mängd kakor och bakverk. Njut av en eftermiddag med lugn och jazziga toner.