Vi vet att det finns många som gillar att resa. Men det finns också många som gillar att bo på hotell och att uppleva nya platser, fast som ändå inte gillar själva resandet. För helt ärligt – flera timmar på tåg eller i ett flygplan, är det verkligen det som är det bästa med en resa?

Eller är det istället att strosa i en ny stad, prova på lokal mat, slappa på ett hotellrum och äta hotellfrukost som lockar dig? Om du är som vi, det vill säga inte överdrivet förtjust i själva transporten, men ändå älskar resor och hotell, så har vi samlat ihop några tips som kan göra även den tråkigare delen mer uthärdlig.

Rör på dig under resan

Det här kan tyckas vara ett konstigt tips, och i en del fall är det också väldigt krångligt. Men faktum är att vi inte mår bra av att vara stilla för länge, utan kroppen behöver röra sig för att må bra. Alltså ska du försöka röra dig även när du reser.

Åker du tåg kan du ta en promenad i gången längs vagnarna. Även i flygplan kan du oftast ta en kortare bensträckare i gången. Åker du buss är det förstås svårare att få till lite kroppsrörelse. För att underlätta resan i alla tre färdmedlen kan du använda stödstrumpor och kompressionsstrumpor som hjälper dig att undvika att det ansamlas vätska i benen så de svullnar.

Åker du bil bör du ta regelbundna pauser. Att röra på kroppen är nämligen bra även för hjärnan och koncentrationen. Även här kan det vara skönt med ett par stödstrumpor vid långa resor.

Ta med dig underhållning

För att göra om trist transport till en härlig del av resan kan du satsa på lyxig underhållning som du kanske inte unnar dig till vardags.

Köp några riktigt tjocka, fullmatade och glossiga magasin om ett ämne du gillar, exempelvis matlagning, trädgård, bakning eller inredning. Eller ta med en bok som du har tänkt läsa länge.

Tycker du om att lyssna på underhållning kan du köpa ett nytt album av en artist du gillar, eller kanske lyssna på en ny intressant podd. Med ett par bra hörlurar kommer din upplevelse vara oberoende av var du är, och kan göra vilken transport som helst till en klart mer uthärdlig resa.