Även om den här sajten handlar om hotell i Sverige så reser vi ibland utanför Sveriges gränser. Fast vissa hävdar i och för sig att Danmark inte är så mycket utomlands att det räknas… Oavsett så tycker vi att en helg i Köpenhamn kan vara en helt perfekt uppladdning inför julen.

Köpenhamn är lättillgängligt från många platser i Sverige, eftersom tåget går över Öresundsbron och stannar mitt i centrala stan. Så boka ett hotell i Köpenhamn och en tågbiljett, så bär det av mot grannlandet med hygge som ledord.

Hygge, som betyder mys och trevligt är verkligen en bra beskrivning på hotell Skt Petri där du kan räkna med att bli väl omhändertagen och få det där lilla extra som sätter guldkant på vilken hotellvistelse som helst.

Julstämning på julmarknaderna

Om du besöker Köpenhamn under december får du absolut inte lov att missa julmarknaderna. De mest välkända är den runt hamnen i Nyhavn, och den på Kongens Nytorv som ligger ett stenkast därifrån. På båda ställena är det fullt med julsbodar som säljer allt som hör julen till – marsipan, karameller, julgransprydnader och julklappar. Självklart kan du också få dig både en kall öl och en rykande kopp glühwein.

För att maximera dosen julstämning måste du absolut besöka tivoli! Gå gärna dit på eftermiddagen, och se hur skymningen lägger sig över parken som är upplyst av tusentals lampor. På tivoli finns också årets fantastiska 10 meter höga julgran, som är prydd med 3000 glittrande Swarovski-kristaller.

Köp juklappar

Det är inte bara på julmarknaderna du kan köpa julklappar till familj och vänner. Hela Köpenhamn är fullt med bra shopping. Illum Bolighus har sin butik på Ströget mitt i stan, liksom Royal Copenhagens Flagship Store.

Även Hay hittar du på Ströget, och i närheten finns andra danska designklassiker som Normann Copenhagen och Gubi.

Är du mer sugen på vintage är Fil de Fer och Beau Marché butikerna för dig. Unika klappar och detaljer kan du även hitta på The Apartment som är en lägenhet och hotell med handplockade möbler och detaljer där allt är till salu.