Nu är det snart dags för nyårsfest igen. Och i år har vi ett perfekt uppslag för en riktigt oförglömlig nyårsfest! Boka in er på hotell! De allra flesta hotell har nyårserbjudande med boende, nyårsmiddag och frukost dagen därpå till överkomliga priser.

För, ärligt talat, visst kan nyår vara en av de mest upphaussade festerna under hela året? Möjligen i konkurrens med midsommarafton. Inte alltid, förstås, för ibland är det magiska middagar och fester. Men alltsomoftast är det en fest med lite halvbra mat eftersom det är väldigt många gäster på en sittande middag i en lokal som inte är anpassad för det, mycket fylla och svårt att få tag i en taxi när man vill åka hem.

Allt det där slipper du om du firar nyår på hotell istället. Vill du umgås med vänner så kan ju de också boka in sig på hotellet, och så firar ni tillsammans fast utan att någon av er behöver lägga massor med tid på förberedelser.

Fördrink på rummet och middag på restaurang

Checka in på rummet på tidig eftermiddag, och ta lite tid att bo in er och packa upp kvällens kläder. Ta ett varmt bad, eller duscha länge. Mys runt i morgonrockarna tills det är dags att byta om till feststassen, knyta flugan, fixa med smink och hårförlängning tejp.

Inled kvällen med att dricka bubbel på rummet, bara ni eller tillsammans med era vänner. Visst är det en härlig känsla av lyx att umgås på hotellrum?

När det börjar bli dags för middag tar ni er till restaurangen, och njuter av att bli serverade en härlig middag. Ni kan sitta lugnt tillsammans och prata med varann och äta den goda maten. Är klockan nära midnatt när ni är nöjda, efter kaffe och avec, så går ni ut och väntar på fyrverkerier. Blev ni klara tidigt flyttar ni er till baren och tar ett glas i väntan på tolvslaget.

När ni är nöjda med kvällen går ni helt enkelt tillbaka till rummet, och kryper ner i en nybäddad säng.

Morgonen efter

Ligg kvar och dra er lite när ni vaknar innan ni går ner till frukosten. Visst är det lite extra mysigt att få äta frukost tillsammans med de man kalasade med dagen innan? Och en hotellfrukost, dessutom. Njut av allt som är gott, och drick alldeles för mycket kaffe.

Kanske hinner ni med en förmiddagslur innan det är dags att checka ut, för att låta 2020 fortsätta efter en perfekt start.