Vi är många som älskar att resa och uppleva unika hotell. Vi ser alla olika ut, och vi har även olika behov och önskemål. En del av oss har lätt för att röra sig, höra och se, medan andra har det lite svårare med sina förmågor.

Men misströsta inte, det finns möjligheter att få härliga reseupplevelser även om du har speciella behov. Med trygg personlig assistans blir det ännu lite lättare. Det enda som krävs är egentligen en aning mer planering och några telefonsamtal. Och förstås en vilja att uppleva riktigt härliga och spännande boenden!

Saker att vara extra noga med

När du har särskilda behov är det vissa saker du ska vara extra noga med att ta reda på. Här listar vi några av dem.

Upplys alltid hotellet om dina behov i förväg. Gärna redan innan du bokar ditt boende. Då kan de planera och se till att du får ut det mesta möjliga av din vistelse.

Fråga specifikt efter hur tillgängligheten är på hotellet. Att ta sig in i lobbyn med en rullstol är en självklarhet, men du ska ju också kunna manövrera i rummet och även i badrummet. Glöm inte heller att kontrollera så att du kan ta dig till frukostmatsalen på ett lätt och bekvämt sätt.

Har hotellet andra faciliteter, som till exempel gym eller pool, som du har tänkt dig använda dig av, kolla gärna specifikt så att det fungerar för dig.

Själva resan

Det är självklart inte bara hotellvistelsen som du behöver planera. Även själva resan till hotellet kräver en del förberedelser. Därmed inte sagt att det behöver vara svårt eller krångligt, men du får oftast vara tydlig med vad du behöver, och gärna väldigt detaljerad i dina frågor.

För en del transportmedel kostar det extra om du ska boka en rullstolsplats, och du kan också behöva specificera att du har med dig en assistent. Oavsett vilket är det viktigt att du frågar specifikt efter de hjälpmedel eller den assistans du behöver. Det kan tyckas vara jobbigt för dig, som behöver göra det varje gång du ska resa, men tänk på att det är du som vet bäst vad du behöver för att göra din resa behaglig, spännande och precis så underbar som du har tänkt dig.